Jongeren

STILLE OMGANG JONGERENPROGRAMMA 18 MAART 2017

LEEF

Het jaarlijks terugkerende evenement ‘de Stille Omgang’ staat weer voor de deur! Dit jaar zal het plaatsvinden op zaterdag 18 maart in de Mozes & Aäronkerk te Amsterdam. Op die avond zullen jongeren uit het hele land samenkomen om het Mirakel van Amsterdam te gedenken en hun geloof te vieren. Deze keer zal het programma in het teken staan van het thema ‘LEEF!’

Het programma zal beginnen met een kort introfilmpje en twee getuigenissen. Vervolgens zijn er vijf verschillende onderdelen waar je uit kunt kiezen, waaronder Aanbidding met gelegenheid tot biecht. Ook kun je een gesprek aangaan met mensen die hier speciaal voor klaar staan.

Het voorprogramma wordt afgesloten met de Heilige Mis, met als voorganger Mgr. Punt (de bisschop van Bisdom Haarlem-Amsterdam), waarna wij ons klaar zullen maken om de indrukwekkende Stille Omgang te lopen.

WANNEER?

Zaterdag 18 maart 2017 in de Mozes & Aäron Kerk, Waterlooplein 207, Amsterdam. De inloop is vanaf 19:00. Het programma zal om 19:30 starten. Rond 23:30 zullen wij in groepjes gaan lopen, waarna wij rond 00:30 zullen terugkeren bij de kerk. Deelname aan het jongerenprogramma (inclusief een leuke gadget en een heerlijk broodje tussendoor) kost €8,-.

OVER DE STILLE OMGANG

Ieder jaar trekken vanuit het hele land jongeren naar ‘Mirakelstad’ Amsterdam om het Eucharistisch wonder van 1345 te herdenken en een krachtig signaal van geloof af te geven, te midden van deze grote stad. Als deelnemer loop je in stilte en gebed mee en laat je zien hoezeer God bij ons mensen betrokken en aanwezig is.

Het is ook indrukwekkend en bijzonder om ’s nachts met zó’n grote groep jongeren in stilte te lopen in de drukke hoofdstad van ons land, waar het normaal eigenlijk nooit stil is…

Elk jaar is het weer bijzonder. Elk jaar komen er weer duizenden mensen bij elkaar, onder wie honderden jongeren. Elk jaar maak je weer wat nieuws mee. Woorden schieten tekort… je zult het zelf mee moeten maken als je wilt voelen hoe bijzonder dit allemaal is.

Ben je al enthousiast geworden en zou je graag een keer mee willen doen? Kom dan langs!

Je kunt je aanmelden (niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd!) door een mailtje te sturen naar aanmelding@stille-omgang.nl.  

Heb je vragen of zou je meer informatie willen? De organisatie van het SO-programma helpt je graag verder! Stuur een e-mail met jouw vraag of vragen naar: info@stille-omgang.nl.  

Je kunt ook onze website raadplegen, www.so17.nl, of onze Facebookpagina: www.facebook.com/StilleOmgang.

Je kunt ons verder volgen op Twitter & Instagram @StilleOmgang en met de hashtag #SO17.

 

TOT ZIENS OP 18 MAART, IN AMSTERDAM!